חלק ממארג החיים העדין שלנו כולל רגעים טובים ורגעים עצובים, אומנם היינו מעדיפים להיפגש תמיד בשמחות ולחגוג את החיים, אך האבל גם הוא חלק ממארג החיים שלנו. כאשר משפחתו של אדם שנפטר מפרסמת מודעת אבל היא מאפשרת לקרובים ביותר ולאנשים רבים שהכיר המנוח בחייו להגיע ללוויה או לניחום המשפחה האבלה בשבעה. אך בחלוף שנה ליום שבו נפטר המנוח, המשפחה מקיימת אזכרה. גם אירוע זה הוא דבר שיש צורך להודיע עליו. במאמר זה נדון בחשיבותה של האזכרה.
ביהדות, עצם העלייה לקברו של הנפטר משמרת את זכרו. ישנם מי שעולים לקברי משפחתם וישנם מי שעולים לקברים של אנשים נערצים, או קדושים כמו רבנים שונים וגדולי תורה. בדת היהודית נהוג לקיים אזכרה ולעלות לקבר של אדם קרוב אשר נפטר בכמה מקרים: היום שבו מסתיימת השבעה, היום שבו מציינים את ה"שלושים" לפטירתו ובכל שנה ביום השנה של הנפטר. יש מי שבוחרים לפרסם מודעת אזכרה מידי שנה ולהזמין מכרים וקרובים של הנפטר המעוניינים להשתתף בטקס בכל שנה. טקס האזכרה אצל הדתיים מתקיים לפי כללים קבועים, בעוד החילונים נוהגים לקיים את העלייה וטקס האזכרה גם כן, אך לאו דווקא לפי כלליהם של הדתיים. יש מי שבוחר לעלות לקבר גם בערב החג של ראש השנה וגם בערב של יום כיפור. ישנם אנשים אשר עולים לקבר באופן תכוף יותר כחלק מהאבל שהם חשים. וישנם אלו הנוהגים להניח אבן על גבי המצבה לפני שהם נפרדים מהקבר. טקסי האבלות והאזכרה ביהדות מהווים נדבך חשוב ובלתי נפרד ממארג החיים שלנו לאורך דורות רבים ולכן חשוב גם לפרסמם למען ידעו כולם.
משפחות האבלים לא פעם בוחרות לפרסם מודעות אזכרה כדי שתהיה חשיפה משמעותית. למשל, פרסום מודעת אזכרה בעיתון ידיעות אחרונות הוא פרסום באחד העיתונים הוותיקים בעלי החשיפה הרחבה ביותר בארץ. לעיתון יש מאות אלפי מנויים פרטיים ועסקיים. כדי לפרסם מודעת אזכרה צריך שיופיע בה שמו של המנוח, מילים אישיות המביעות געגוע או דברים אחרים שירצו לשתף בחלוף שנה שלמה מיום הפטירה. אם אתם חשים כי אין ביכולתם למצוא את המילים הנכונות ברגע זה, תוכלו להסתייע במדור העיתון שיעזור לכם לנסח באופן מתאים ומכובד את מודעת האזכרה. שירות זה ניתן תוך רגישות רבה במצב שחל על המשפחה אשר עדיין כואבת את אובדנה. פרטים נוספים שיש לציין במודעה הם השנה שבה נפטר המנוח וכמה שנים חלפו מיום הפטירה. אפשרות נוספות לאלו המעוניינים בה היא, להוסיף את תמונתו של המנוח למודעה, כך שלצד הדברים המיוחדים שנכתבו עליו תופיע גם תמונתו מהימים שעוד היה כאן עם בני המשפחה היקרים. לאחר שתסיימו את המודעה, הנוסח יעבור לעריכה ולאישור סופי ומשם יישלח לפרסום באופן מידי.
פרסום מודעת אזכרה בעיתון בעל מוניטין וותק כמו ידיעות אחרונות, יכול לסייע לכם להגיע לחשיפה מרבית, שבה אנשים רבים שהכירו את המנוח יוכלו לכבדו בעת טקס האזכרה. מעבר לכמות המנויים הפרטיים והעסקיים שיש לעיתון, הוא מפרסם את פרטי האזכרה גם בפלטפורמות הדיגיטליות שלו. יחד עם זאת, לפעמים פרסום של מודעות אזכרה בדפי העיתון יכול להיות אפקטיבי יותר כאשר מדובר בפנייה לבני הגיל השלישי. לעיתון ידיעות אחרונות יש קהל קוראים נאמן ביותר אשר קורא את העיתון בכל יום ביסודיות רבה. זוהי הסיבה שבגינה פרסום בעיתון הוא מאוד אפקטיבי. לעומת זאת, אם מדובר בחלל שנפל טרם עת, אשר שירת בקרב והלך לפני זמנו או אדם שנהרג בתאונה , ממחלה או באופן טרגי אחר והיה צעיר, דווקא הפלטפורמה הדיגיטלית היא זו שצפויה להניב חשיפה גדולה יותר למודעת האזכרה שלכם.
משפחות המעוניינות לפרסם מודעת אזכרה בעיתון זה יכולות להיעזר במודעות בגדלים משתנים אשר יפורסמו בעיתון בהתאם להחלטתן. המודעה תיכתב באותיות שחורות על גבי דף לבן, תכיל נוסח קצר, מדויק ומכבד שבו יוזמנו אנשים לטקס האזכרה. ישנם מקרים שבהם אף יוזמנו לטקס גילוי המצבה. כפי שציינו ניתן לפרסם מודעת אזכרה לכל אחד משלוש הפעמים שבהן יש אזכרה למנוח, ואחר כך ניתן לפרסמה מידי שנה באופן קבוע.
כדי להפוך את הפנייה ליעילה יותר, באפשרותכם לכתוב לנו בעניין המודעה שאתם מבקשים לפרסם, כדי שנגיע מוכנים לשיחה… :)